admin72

Τα δημοφιλέστερα ιδιωτικά σχολεία…

Τα δημοφιλέστερα ιδιωτικά σχολεία

Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ιδρυμα
www.haef.gr.

Η σπουδαία φήμη του σχολείου βασίζεται στην παράδοσή του και στο γεγονός ότι διατηρεί έναν υποστηρικτικό ρόλο προς τους μαθητές του στις μετέπειτα σπουδές και δουλειές τους.

Σχολή Μωραΐτη
www.moraitis-school.com

Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της χώρας, με πάνω από 2.000 παιδιά και 240 δασκάλους και καθηγητές. Θεωρείται ένα από τα πιο φιλελεύθερα και καλά ιδιωτικά σχολεία. Χαρακτηριστικό του επιπέδου των συνεργατών της Σχολής Mωραΐτη είναι ότι πολλά από τα σημερινά ή πρώην στελέχη της κατέχουν εξέχουσες θέσεις στα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες.

Lycee franco-hellenique
Eugene Delacroix
www.lfh.gr.

Είναι το σχολείο όπου φοιτούν οι Γάλλοι που διαμένουν στη Αθήνα. Εχει Γάλλο λυκειάρχη και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας. Ενα κλου είναι η ενθάρρυνση της συνύπαρξης Ελλήνων και γάλλων μαθητών.

Λεόντειο Λύκειο
Νέας Σμύρνης
www.leonteios.gr

Διοικείται από την κοινότητα των Μαριανών Αδελφών, μοναχών εκπαιδευτικών και ανήκει στην Καθολική Εκκλησία. Λειτουργεί από το 1838 και ακολουθεί ένα κλασικό «καρτεσιανό» σύστημα εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτήρια Διονύσιος Σολωμός
www.dsolomos.gr

Μικρό, προοδευτικό σχολείο που δηλώνει ότι προσπαθεί να προσφέρει παιδεία και όχι μόνον εκπαίδευση.

Εκπαιδευτήρια Δούκα
www.doukas.gr

Διαθέτει τμήματα International Baccalaureate και G.C.E., ενώ με τα χρόνια έκτισε μια παράδοση στην προετοιμασία των μαθητών, του κυρίως για σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής στην Αγγλία.

Μοντεσοριανό Σπίτι Αλίμου
Γρ. Αυξεντίου 14, Αλιμος, 210 9885838

Μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία γονέων ιδρύει ένα πρότυπο μοντεσοριανό νηπιαγωγείο σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές της Association Montessori International. Πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων στο τηλ. 210 3314491.

Μοντεσοριανή Σχολή Αθηνών Μαρία Γουδέλη
Χατζοπούλου 2, Ν. Φιλοθέη, 210 6925100

Ιδρύθηκε το 1950 από την Μαρία Γουδέλη, η οποία υπήρξε μαθήτρια της ίδιας της Μαρίας Μοντεσόρι. Η μόνη που διαθέτει και δημοτικό.

Πηγή: Έθνος

3 Comments

 1. Χαρά
  Χαρά 12/05/2010 at 7:25 pm .

  Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω με πια κριτήρια υπάρχη ο παραπάνω κατάλογος με τα δημοφιλέστερα ιδιωτικά σχολεία ;

  Θεωρώ οτι λείπουν αρκετά αξιόλογα σχολεία όπως τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη http://www.kessaris.edu.gr που είναι απο τα καλύτερα εκπαιδευτήρια στα Νότια Προάστια .

 2. admin
  admin 12/05/2010 at 10:48 pm .

  Αγαπητή μας φίλη,

  δεν γνωρίζουμε τα κριτήρια της έρευνας αφού το άρθρο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Έθνος (όπου αναφέρεται ως “πηγή”) και εκφράζει την άποψη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

  Επίσης, χωρίς καμία άλλη σκοπιμότητα ή συμφέρον το αναδημοσιεύσαμε, κάτι που κάνουμε αρκετά συχνά με άρθρα που βρίσκουμε στο internet και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν τους φίλους του elamazi!

  Φιλικά,

  elamazi.gr

 3. pinelopi
  pinelopi 11/02/2013 at 7:42 am .

  και γω πιστευω οτι υπαρχουν κι αλλα αξιολογα εκπαιδευτηρια και αν δεν εχεις μια δικη σου γνωριμια με το σχολειο καλο ειναι να μην εμπιστευεσαι πληρως την αποψη καποιου αλλου.

Add Comment RegisterΣχολιάστε

You must be logged in to post a comment.

Υποστηρίζουν το elamazi: